MASJID MAHMOODI, BANDAR BACHOK

DAERAH PERUPOK, 16300 BACHOK, KELANTAN.
KELANTAN
01/01/1930

Masjid ini telah dirasmikan oleh DYMM Tengku Ismail Petra Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra pada tanggal 14 Mei 1983.

Binaan masjid ini terdiri daripada batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi dinding masjid daripada kerosakan atau kerapuhan. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen. Selain itu, masjid ini memiliki satu menara berkubah. Di dinding masjid terdapat sisip angin dan terukir seni khat ayat-ayat Al-quran.

Masjid ini menyediakan kemudahan tandas serta tempat berwuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid juga mempunyai parkir motosikal yang berbumbung. Masjid juga dilengkapi keranda, van jenazah dan tempat mandi mayat. Di sini juga terdapat beduk dan dewan.