MASJID AL - HIDAYAH

KG. TERSUSUN SERI JAYA 2,JALAN GOPENG 31000 BATU GAJAH, PERAK
PERAK
12/08/1974

Bangunan baharu Masjid Al-Hidayah dibina untuk menggantikan bangunan masjid lama yang telah dibina sejak 40 tahun lalu. Justeru, bangunan baharu ini sebagai menggantikan bangunan masjid lama. Selain itu, ia bertujuan untuk memberi sedikit keselesaan kepada jemaah terutama semasa solat fardhu dan solat-solat sunat seperti Hari Raya Aidilfitri atau Aidiladha. Bangunan baharu Masjid Al-Hidayah dibina atas peruntukan daripada Jabatan Perdana Menteri yang disalurkan melalui Federal Federal Development Office (ICU). Pembinaan bangunan ini sepatutnya siap pada tahun 2017, namun disebabkan beberapa masalah maka bangunan ini siap sepenuhnya pada November 2019. Pengisliharan solat Jumaat telah dilakukan pada 20 Disember 2019.

Ruang solat yang agak selesa, bilik air lelaki dan wanita, tempat wuduk lelaki dan wanita, ruang solat wanita, bilik pejabat dan bilik mesyuarat serta laluan untuk orang kurang upaya. Tempat letak kereta yang agak luas dan begitu juga tempat letak motorsikal.

["3","5","7","14","20"]