MASJID AR - RAUDHAH,TAMAN RASA SAYANG

TAMAN RASA SAYANG, 70450 SENAWANG, SEREMBAN
N. SEMBILAN

MASJID AR-RAUDHAH , TAMAN RASA SAYANG TELAH DIBINA ADA TAHUN 1994M. PENGASASNYA ADALAH JAWATANKUASA YANG DIKETUAI OLEH USTAZ MUHAMED HAJI MAHYUDDIN. TAPAK MASJID INI TELAH DIWAKAFKAN OLEH PEMAJU PERUMAHAN (RASHIBA) KEPADA JHEAINS. TMN RASA SAYANG MULA DIDIAMI TAHUN 1987. PENDUDUK MENJADIKAN SEBUAH RUMAH YANG DIWAKAFKAN OLEH EN. MUHAMAD BIN OTHMAN SEBAGAI SURAU. TAHUN 1989 JAWATANKUASA BERJAYA MENUKAR LOT TAPAK ASAL KEPADA LOT YANG ADA SEKARANG DAN MENCARI DERMA ORANG RAMAI. SEMASA DIBINA AHLI JEMAAH KARIAH SERAMAI 200 ORANG DAN KINI TELAH MENCAPAI SERAMAI 1500 ORANG. MASJID INI MENGURUS DAN MENGAWAL SELIA SEBUAH KAWASAN TANAH PERKUBURAN DAN SEMBILAN BUAH SURAU.